Başbakan ile 'pislik' polemiği görevden etti

Haber Giriş : 03 Ağustos 2005 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdemir ve İsdemir'in genel müdürleri Kerim Dervişoğlu ve Atamer Giyici istifa etti. İstifanın perde arkasında 'özelleştirmeden rahatsız oldukları' iddiası yatıyor.

Eylül ayında özelleştirmesi tamamlanacak olan Erdemir'in genel müdürü Kerim Dervişoğlu ve İsdemir'in genel müdürü Atamer Giyici "sağlık nedenlerini" gerekçe göstererek dün istifa ettiler. Genel müdürler istifalarına gerekçe olarak sağlık nedenlerini göstermelerine karşın asıl nedenin "Erdemir'in blok olarak yabancılara satışına karşı olmalarının" ve özellikle de Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "İskenderun Demir Çelik Fabrikası'na gittim, her yer pislik içinde" sözlerine tepki göstermeleri olduğu belirtiliyor. Özellikle de Giyici'nin İsdemir hakkında basın yoluyla Başbakan'a cevap vermesinin hükümet kanadında da tepki gördüğü belirtiliyor. AKP'nin iktidara gelmesinin ardından Dervişoğlu Ocak 2003'ten, Giyici ise Nisan 2003'ten bu yana genel müdür olarak görev yapıyorlardı. Dervişoğlu uzun yılar Erdemir'de çalışmasının ardından ayrılarak, Borçelik'te yaklaşık 10 yıl danışmanlık yapmıştı. Giyici ise İsdemir'deki görevi öncesinde çelik şirketi Assan'ın genel müdürlüğünü yürütüyordu. Özelleştirme süreci her iki profesyonel yönetici açısından sıkıntılı geçti.

ÖZELLEŞTİRME KARŞITI
Edinilen bilgilere göre her iki genel müdürün de Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın isteği üzerine istifalarını vermek zorunda kaldıkları ileri sürülürken, Başbakan ile girilen polemiğin de bunda büyük etkisinin olduğu iddia ediliyor. ÖİB yetkililerinin "Biz Erdemir'in değerini artırmak için uğraşıyoruz. Başarılı bir özelleştirme için çaba sarfediyoruz. Ama iki yönetici özelleştirmeye karşı tavırlarıyla buna engel oluyorlar" dedikleri ileri sürüldü.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber